当前位置: 学院主页>>学生工作>>团工委社联>>英姿院刊>>正文
英姿院刊

英姿院刊简介

2016年11月17日 16:54  点击:[]

西安外国语大学英文学院英姿院报是在院领导和团工委的支持下于2005年初步成立,原名为英文学院学生通讯社,后经过不断地发展与完善,形成了较完善的组织机构,并改名为英姿院报,取英姿勃发之意。英姿院报现有正社一名,副社一名,社员九人,并制有相应的完善的社团章程以及一系列管理条例。

社团理念:“倾听,思考,担当,记录”

下设部门:记者部采编部排版设计部宣传部

分工简介:记者部主要负责每期报纸的采访工作和相关资料的撰写工作;采编部主要负责月刊,报纸的采稿、写稿、改稿、定稿工作;排版设计部主要负责每期报纸的版面设计,及纠错定版;宣传部主要负责活动和对社团的宣传。

主要活动:带领社团成员更加了解学院的新闻;每月定期出一期报纸,丰富我们广大学生的精神世界,培养其批判性思维;关注并报道英文学院近期发生的大事件以及学生团体的各项活动;不定期的开展一些有利于学生学习的活动;不定期的举办例会,增进成员之间的感情。

School of English Studies Yingzi Newspaper in Xi'an International Studies University was set up in2005 with the approval of school's leadership and Commission, formerly known as Student News Agency of School of English Studies. In virtue of consistent efforts, Yingzi Newspaper has developed into a complete and effective organization. Later, Student News Agency was renamed Yingzi Newspaper which means being valiant and heroic in bearing. School of English Studies Yingzi Newspaper contains a newspaper president, a vice newspaper president, and nine members, which under the instruction of complete management rules.

Concept:"Listen, think, undertake, record"

Under department: Reporting Department, Editorial Office, Design Department, Propaganda Department.

Division of labor: The students in Reporting Department is mainly responsible for the interview and writing manuscript; the students inEditorial Department is mainly responsible for the collection, writing, and correction of the news; the students inDesign Department is mainly responsible for designing the newspaper and correcting the version; the students in Propaganda Department is mainly responsible for advertising the club and activities.

Main activities: Leading the community members to learn more about the news of the college; regularly issue a newspaper every month to enrich the spiritual world of our students and develop their critical thinking; pay attention to and report on the recent events of the English Academy and the activities of the student groups; Regularly carry out some activities conducive to student learning; from time to time to hold regular meetings, enhance the feelings between members.