当前位置: 学院主页>>学生工作>>团工委社联>>XISU字幕组>>正文
XISU字幕组

XISU字幕组简介

2016年11月17日 15:46  点击:[]

西安外国语大学英文学院XISUTG字幕组成立于2012年,是西安外国语大学英文学院团工委之社团联合会下属的专业学术社团之一。XISUTG字幕组旨在通过翻译英语电影、影视剧集、歌曲录像带、歌词等的字幕文件来培养社员的翻译兴趣,提升其翻译能力,同时达到交流思想,传播文化的目的。

社团成立五年至今,逐渐形成了以兴趣为起点,以语言专业素养为导向,辅以技术能力三点并重的培养模式,取得了许多可喜的学术成果。XISUTG字幕组曾与网易公开课合作翻译部分TED演讲视频,另为许多著名电影,影视剧集以及歌曲录像带配译中英双语字幕。社团于每年秋季学期举办的校园微翻译大赛也成为英文学院的品牌学术活动。

XISUTG, Xi’an International Studies University Subtitle Translation Group, is an academic society of School of English Studies, Xi’an International Studies University. The XISUTG aims to introduce culture of English-speaking countries, through translating subtitles of musicals, movies, operas as well as TV series. Such translation tasks enable XISUTG member to acquire practical translation skills and prepare for future career. During the process of translating, translation capacities are enhanced and translation techniques are acquired by members.

XISUTG, since it was established in 2012, has translated and issued over 50 commendable works and successfully held activities like Micro Translation Contest in recent years. XISUTG at present has 34 members. With their cooperationand commitment, XISUTG is to produce more excellent works in the near future.