读双语故事
当前位置: 学院主页 >> 建党百年 >> 读双语故事 >> 正文
百个党史微故事17 | 党支部书记杨雪芬为您推荐《情系环保一老兵》
发布时间:2021-04-07     作者:   分享到:

党支部书记杨雪芬为您推荐《情系环保一老兵》

推荐人:党支部书记杨雪芬

推荐理由:退休干部朱再保老人不忘初心、牢记使命,多年来坚持做公益,他几乎天天在工作,每天工作十几个小时。有人统计过,40年来他志愿服务时间1.4万天、18万小时,相当于正常上班的人90年的工作时间。初心始终未变,使命一直在肩,这种精神值得我们学习与传承。

情系环保老兵

A Veteran Cares about Environmental Protection

湖南省岳阳市军队干休所退休干部朱再保,2006年以来,朱再保在全市学校倡导创建“两型学校”、“两型(学生)家庭”、“两型公民”(即资源节约型、环境友好型)等活动,为此筹资20万元。朱再保再次捐出2万元,翻印《全民节能减排手册》50万册,免费发至全市的学校。朱再保还先后资助66名失学儿童,为建希望小学,他又捐献自己7个月的工资。

Zhu Zaibao, a retired cadre of Yueyang military sanatorium in Hunan Province, has raised 200 thousand yuan to advocate the establishment environment-friendly and resource-saving schools, and the cultivation of student , families or citizens. He then donated 20 thousand yuan to reprint 500 thousand copies of the Handbook of Energy Conservation and Emission Reduction for All, and distributed it to schools in the city for free. What’s more, Zhu subsidized 66 dropouts, and donated his seven-month salary to build a Hope Primary School.